top of page
Foto Ikke.jpg

Brood en koek van om de hoek

HusHus is een kleine buurtbakker in het hart van Neervelp. Je vindt mij (bakker Ine) in de kelder van mijn Hus 3, in Schuttersveld. Daar bouwde ik in de winter van 2020 een klein broodatelier waar ik voornamelijk bak op bestelling. HusHus is dus geen klassieke bakkerij met een winkel, maar wel een warme bakker bij wie je aan huis komt of die je kan treffen op de markt.

 

De maat der dingen

Just me and my Rofco. Ik werk (bak en verkoop) alleen en hou het aanbod daarom bewust beperkt. Alle broden worden 's ochtends gebakken (het deeg maak ik de dag voordien) en 's namiddags verkocht. Naast een vaste selectie broden en sandwichen, wissel ik elke week het aanbod af voor koeken, taartjes en speciaalbroden. Hou dus zeker de website in het oog.

 

Broodeenvoudig

Bij HusHus geen kunstmatige broodverbeteraars, wel kwalitatieve ingrediënten en veel geduld. Zowel de gist- als desembroden krijgen lange fermentatietijden en dat zorgt voor een heerlijke smaakontwikkeling. Chill dus. A l'aise. Hushus. 

 

Een kleine tip: zorg voor een goed broodmes of investeer in een broodsnijmachine, want mijn brood is onversneden en wild van uitzicht. Trouwens, als je thuis je brood zelf snijdt, snijd je enkel aan wat je eet en blijft het brood langer vers. Mooi meegenomen, toch?

Bio-logisch en korte keten

Ik werk uitsluitend met Belgische, biologische en steengemalen bloem van de Artemeersmolen in Pouke. Molenaar Mike werkt onder de handelsnaam FlourPower en garandeert een eerlijke prijs voor lokaal en kwaliteitsvol graan. Bio-logisch is hier dus zowel eco-vriendelijk als een eerlijke grondstofprijs én een juiste verkoopsprijs. 

Bloem.jpg
bottom of page